onsdag, mars 08, 2006

Dagens tips: Dogville dagbok

På jakt etter en helt annen bok i en av oslos bokhandlere, kom utsendte fra Lacktr Txt over følgende bok:

"DAGBOG FRA DOGVILLE"

Det dreier seg om ikke mindre enn en 576 siders analyse/rapport om innspillingsprosessen av Lars von Triers film "Dogville", som ble innspilt i løpet av 31 dager i Trollhättan, Sverige. Vi i Lacktr er hodestups forelsket i alt von Trier har gjort f.o.m "Riket" (med et usikkert, men muligens unntak med "Idiotene") og lettere betatt av hva han gjorde før dette. Det har dermed blitt både jul og påske på en gang her, og 156 ansatte krøker seg sammen rundt boken som går "Dogville confessions" - ekstramaterialet til dvd´en en høy gang. Vi kan simpelthen ikke gjøre annet enn å være veldig fornøyde med dagens uventede fangst.


For alle som er på jakt etter gode grunner til å finne seg noe annet å gjøre enn å lage film, eller som forsåvidt også er på jakt etter gode grunner til å lage film, for alle som Lurer på hvordan lars von Trier jobber, når Nicole kidman sto opp om morgenen, hva hun gjorde og sa til enhver tid både i og utenfor arbeidstid, hvilke nykker små og store stjerner hadde, hvor primadonna Lauren Bacall egentlig er og hvordan det blir full krasj mellom henne og von Trier etc etc etc, hvordan hundrevis av folk står på hodet for å la "Lars visjon bli virkelighet" (samt sørge for tørre t-skjorter hver halve time og blodsukkerhevende sandwhicher klokken 11), oppturer og kriser, det er her det skjer. En innføring i teamwork i de svenske skoger!
Det her e boka mi!

Boka koster 298,-, på størrelse med en liten telefonkatalog og smått autistisk i sine detaljer. Har du autistiske trekk selv, eller har studert denne bloggen inntil det lett sykelige, vil du også oppdage at omslagsdesignet ikke benytter seg av den originale Glaser-fonten (som ble brukt i filmen og i promomaterialet, som det finnes en artikkel om her på bloggen og som vi gikk til innkjøp av forleden og som også brukes i logoen øverst på siden bla bla bla bla bla bla bla bla bla) i forbindelse med ordet "Dogville" på fremsiden! Sett slik!? (for dem som ikke er autist, lett sykelig detaljfiksert, men bare moderat nysgjerrig: det avsløres av formen på bokstaven "O", hvor snittet går vertikalt og ikke horisontalt, slik det skal! Dessuten er snittene gjennomgående for smale!! Hva ville Glaser sagt!!! Eller von trier selv!!!! Sannsynligvis ingen verdens ting!!!!!)
Utgitt på dansk Gyldendal.

forlagets omtale:

KIRSTEN JACOBSEN / DAGBOG FRA DOGVILLE

Kirsten Jacobsen har fået privilegeret adgang til optagelserne af Lars von Triers film, Dogville, og hermed enestående adgang til et miljø, som ellers er lukket land, og som tæller stjerner som Nicole Kidman, Lauren Bacall, Paul Bettany og James Caan. Bogen giver indsigt i von Triers eksperimenterende, krævende og grænsenedbrydende arbejdsmetoder og den rå og upolerede hverdag på settet. I optagelsernes samfulde 31 dage, samt uger med for og efterarbejde, var Kirsten Jacobsen en flue på væggen, fra morgen til aften, konstant registrerende alle de mentale udsving hos skuespillere og filmfolk - og instruktøren. Fotografier af Rolf Konow.

Hæftet, 576 sider
Kr. 298,-