onsdag, juli 05, 2006

LACKTR goes Paris #4


Paris


Horst Tapperts markeringsbehov vil liksom ingen ende ta.


DAGENS HÖJDARE:

1. Det som bare skjer once in a blue moon: Lyden, det helt uforlignelige klasket, et klask som ingen andre, som lyden av våt hanske som treffer fotball, lyden (og synet, kanskje aller mest synet) av en due i stukahumør og høy hastighet, som frontkolliderer med scooterhjelm i like høy hastighet i Rue de Sofia, hvorpå scooteristen ikke engang bremser ned, men forfjamset fortsetter oppover mot Sacré Coeur og duen fortsetter forfjamset oppover over hustakene, mens fjørene virvler omkring og det hele er akkurat så latterlig fantastisk tragisk og sadistisk morsomt at det tar minst tre kvartaler å tørke av fliret som oppstår.

2. En tanke om at hadde man fått barn i dag, akkurat i dag, ville man ha kalt det Sofia. Naturligvis forutsatt at det var en jente.

3. Entusiasmen som var så ektefølt for hele LACKTR, som vanligvis aldri bryr seg omden slags, for fotballkampen mellom Frankrike og Portugal, entusiasmen mer enn selve kampen, men også den, og lyden av naboene som vi gjennom de siste dagene har lært å bruke som barometer, deres jubel og fortvilte utrop gjennom vinduene, ansiktsuttrykket til Zinedine Zidane da straffesparket gikk i mål, det første straffesparket vi noensinne har brydd oss om, og det samme ansiktet, Barthez, disse folkene vi plutselig har begynt å bry oss om, i det kampen var avsluttet og bilhornene fylte Paris på sekunder dette laget var i finalen.

(Zidane)

DAGENS IKKE FULLT SÅ HÖJE HÖJDARE:
1. Dreneringsslangen (eller hva faen det heter, vi er ikke rørleggere - men altså denne slangen som skal lede vannet, som vaskemaskinen pumper ut, trygt ned i avløpet) som ikke var satt slik den skulle, som førte til at badet omtrent ved pause i fotballkampen, ble oppdaget dekket av om lag fire cm vann, og pass, klær, bøker og annet sludder på soverommet (hvor vannet selvsagt også hadde nådd) måtte reddes fra den lokale tsunamien i et eneste varsomt brannmannsløft. Fem toalettruller gikk med i den lille katastrofen, ellers kom både mus og mann og alt det andre fra det uten varige skader. Kanskje med unntaket av passet, som nå er litt frekt knudrete. Men hvordan tømmer man et bad for rom uten det riktige utstyret, kan man spørre seg. Svaret kan være at man vrir det samme, store håndkleet opp et hundretalls ganger før man innser at det ikke vil gå, så henter man en medbrakt REMA-pose, legger denne i vannet på gulvet og bruker håndkleet som en slags molo for å hindre vannet i å fortsette å flyte ut i soverommet, og så skufler man tafatt vannet inn i plastposen en tolv-femten ganger og vips! så er det meste borte, og i tillegg har man effektivt vasket badet og det lukter så rent og pent og godt og fint at. Moralen er som kjent at man aldri får mer moro enn vaskemaskinen tillater. I dag var den raus.

2. En lærepenge: Den som vasker tre maskiner klær og lar dem tørke på soverom og stue, mens det oversvømte badet også tørker, mens det er 25 grader ute og null luftsirkulasjon, forstår fort at det hele er fukt up!

3. Den som tror han får besøk fra Norge om onsdagen (mens det i virkeligheten er torsdagen) kan fort komme i skade for å ha for mye fritid, og når ingen er der for å korrigere, og man har vært alene over lang tid, kan man fort komme i skade for å tenke at det å fotografere joggesko er en like fornuftig geskjeft som noe annet, og at det ikke kan sammenlignes med syndromet som Scarlet Johanson snakker om i "Lost In Translation" ("every girl has that phase where she takes photograph of her shoes"). Vel, ikke er LACKTR en jente, ikke har vi bein i skoa, heller, og ikke er vi fotografer. Men, i et desperat forsøk på å legitimere idiotiet eller i det minste stå frem med dagens gjerninger, here goes:

Vi vil gjerne også få benytte denne anledningen til å slå et slag for skojernet. Hvor ble skorjernet av? Det var en tid hvor man var stolt av såvel å ha som å benytte skojern, enten skoen var trang eller ei. Men nå? Nei, i skjul finner man frem sitt jern, kipper skoen på!Gjettstørrelsenogvinnenposekjeldsbergkaffe.takkforidag.