tirsdag, august 22, 2006

LACKTR slår et slag for Tore RenbergTore Renberg er en bra fyr. Derfor slår LACKTR i dag et slag for hyans nye bok, dobbeltromanen "Farmor har kabel-tv / Videogutten". LACKTR var til stede på en forestilling av "Videogutten" med Tvangteateret (Renberg, Vegar Hoel, Kaada) forleden, og teksten lover bra. Det lover veldig bra. Tore er eller er ikke også en av LACKTRs vel 150 faktiske og imaginære medarbeidere. Vi holder munnen lukket.

Fra presentasjonssidene hos oktober.no:

FARMOR HAR KABEL-TV
Farmor er syttiseks år, hun går med regnhette når det er ruskevær og hun vasker seg hver tredje dag. Hun ser ikke lenger så godt, hun har en mann som ligger på kirkegården, og hun synes ikke hun lever i nåtiden lenger. Men en dag ringer det på døra, og utenfor står barnebarnet hennes og kompisen hans. De vil inn, for farmor har noe de vil ha.

VIDEOGUTTEN
Videogutten har øyne som ligner på mørke blåbær og flere videokassetter enn i videobutikken. Han har et ansikt som ser ut som en ballong noen har tegnet på. Og han har en hemmelighet i det dunkle huset sitt. En dag ringer det på døra, og Videogutten får besøk av Hasse og Pål som begge er fjorten og vil at noe nytt skal skje.
Tore Renberg har skrevet to overskuddspregede og inspirerte romaner. Med varme for karakterene går han inn i det avgjørende øyeblikket i livet da verden åpner seg.


"Farmor har kabel-tv / Videogutten" utkom i går. Så här:


Og så kan man ta en tur i disse, om man ikke har gjort det. Det er virkelig fine bøker:

("Mannen som elsket Yngve" og "Kompani Orheim")