torsdag, april 12, 2007

Der Besudleten SchmetterlingLACKTRS forsinkede radar plukket opp følgende melding på Gyldendals nettsider forleden. det later til at denne Johan Hasjpapa (eller hva han nå heter) har sklidd inn på utenlandske forlags utgivelseslister, innsmurt med high velocity babylotion. symptomatisk nok, Gyldendals nettsider har forlengst kommet seg videre fra denne meldingen og Hasjpapas tillitssvekkende ansikt pryder ikke lenger www-siden.

men siden han på sett og vis finansierer mye av vår aktivitet, føler vi oss lett forpliktet til å videreformidle innholdet fra meldingen. den går som følger:JOHAN HARSTAD - SUKSESS I UTLANDET
'Rett og slett genialt,' sier tyske Bücherwelt om Johan Harstads Buzz Aldrin, som nettopp er lansert både i Tyskland, Nederland og Finland.


Buzz Aldrin, hva skjedde med deg i alt mylderet? ble valgt til Månedens Bok i februar av Amsterdams største bokhandel, Scheltema. Boken ble utstilt i hver etasje av bokhandelen og var utgangspunkt for andre bøker som anbefales. Det er første gang dette skjer med en norsk roman.

Fra nederlandsk presse:
”Denne praktfulle forsvarstalen for beskjedenheten er et sant pusterom i en tid der alle bare ønsker å bli berømt, å bli sett, å vise fram det lille ekstra. På stadig nye måter og fra vekslende innfallsvinkler gjentar Mattias sin vakre tale.”
Het Patroo/Amterdam

Og fra tyske kritikere:
”Det må ikke alltid være krim som kommer fra Norden. Det den 27 år gamle Johan Harstad har skrevet, er rett og slett genialt. Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet er like poetisk som levende. Stilen, språket er så håndgripelig og rytmisk at man bare ønsker seg enda mer. De 600 sidene i romandebuten er det lidenskapelige oppgjøret med den evige drømmen om anonymitet og reaksjonene fra en turbulent omverden.”
Bücherwelt, NDR.

Nå i mars har Johan Harstad vært invitert til lansering av Buzz Aldrin i Helsinki og gjennomført 15 intervjuer med finsk presse. Romanen er antatt av bokklubben Book Avenue..

I Danmark forbereder Batzer & Co den danske utgivelsen, mens svenske Wahlström & Widstrand utga den i fjor høst.

Romanen er også antatt for utgivelse i Frankrike, Italia, Russland og Færøyene.