onsdag, februar 13, 2008

LACKTR prpgnda


Denne Johan Hijabs (eller hva han nå heter) pamflett Buzz Aldrin, hvor ble det av deg i alt mylderet? er nylig utkommet i Danmark, hvor stemningen rapporteres som god. Her er nogle klip:


MESTERVÆRK - 5 stjerner
" ... historien er fortalt med så megen sødme og charme ... at Johan Harstad lille mesterværk bare skal læses - jo før jo bedre."
Jonas Hindsholm Bentzen, Børsen


"At kunne skrive sådan, at kunne fremmane en situation og opbygge rum og tid omkring den med en sådan sproglig kadence, det kan man ikke lære. Det er man født med. Harstads landsmand Knut Hamsun, der kunne det samme, må glæde sig i sin himmel, eller hvor han nu er. Det ligner en moderne norsk forfatterspecialitet, man kun kan lykønske og misunde dem for - dette med ganske unge forfattere, der fra første eller næsten første færd mestrer det helt store format."
Jyllandsposten


"Johan Harstad er fremtidens mand i norsk litteratur. I Norge har man allerede en Kjærstad, en Fløgstad og en Solstad.
Nu har man også en Harstad."
Kristeligt Dagblad.
Buzz Aldrin blablabla er for øvrig utgitt i Sverige, Tyskland, Finland og Nederland, hvor den har klart seg riktig godt og i disse dager kommer ut i ny utgave. Den er også under oversettelse til fransk, italiensk, russisk, færøysk og koreansk.

(johanhijabhartruetosstilåpostedenneskammeligeselvsentrerteegenreklamen)