fredag, august 28, 2009

Screen Tests 9 / Info importanta


Til de som skulle slumpe til å befinne seg på Nationaltheatret 17.-19. september med billett til Screen Tests 9, kan den følgende informasjonen vise seg nyttig:

- Lesningen av monologene Tre stk. finner kun sted fredag 18. september, og ikke både 18. og 19. september, som tidligere opplyst. Dette skyldes lengden på Osv. Tre stk. har en varighet på ca 1t 15 min.

- Lesningen av skuespillet Osv. viser seg å bli mer omfattende enn først antatt. Lesningen / forestillingen vil vare nærmere 4 timer og er slik å regne som en noe monumental helaften ... På grunn av dette ønsker teateret å gjøre oppmerksom på at det blir en kveld med riktig så løs jakke. Stykket består av fire akter og mellom hver akt vil det bli noen minutters pause hvor utlufting sørges for av gode vifter og publikum (+ skuespillere) kan få i seg drikke / gå på toalettet. Det blir også anledning til å gå på toalettet under selve lesningen. Skulle man ha lyst til det. I det hele tatt blir det hele noe mer løssluppent enn en vanlig Nationalopplevelse. Slik skal det være mulig å holde ut kombinasjonen 4t og stykkets heller mørke tematikk. Uansett, for dem som holder ut vil det forhåpentligvis være verdt det!

- Som tidligere nevnt er det snakk om lesning ved skuespillere av fullført, men ikke endelig versjon av skuespill. Det betyr at man får valuta for pengene og muligheten til å se en first og ikke final cut av en scenetekst, samtidig som man må tåle at det er akkurat én monolog og én scene for mye i helheten. Slik må det være nå. Teksten er under arbeid. Vi er alle prøvekaniner.