tirsdag, juni 15, 2010

Schtraf i Berlin

Bruno og Dieter sammen med tyske groupies.

Punkrocksuperknüllerbandet Schtraf har returnert fra sin andre tysklandsturné. Til tross for at de lærde strides over hvorvidt én konsert kvalifiserer til å kalles turné og hvorfor i all verden bandet ble booket i utgangspunktet, må det hele sies å ha vært en suksess.

Konserten ble spilt fra en lastebil parkert blant rullebaner og harer midt på den nå nedlagte Tempelhof flyplass i Berlin, 26. mai. Konserten inneholdt de vanlige klassikerne, i tillegg til en flunkende ny versjon av Erotischen Demokrat og den nye, kjempesinte hit'en Kalifornia Teens.

Schtraf spilte følgende lieder:

Det skal forresten nevnes at hele konserten ble festet til både lydbånd og videobånd. Aberet med videoopptaket er at trommeslager Bruno Schmetterling (som aldri må bli gitt audiovisuelle arbeidsoppgaver i felten) presterte å montere kameraet på en måte som gjorde at hodene til gitarist Dieter og vokalist Chris ikke kom med på opptaket. Bassisten dukker opp med jevne mellomrom, det samme gjør Bruno selv, som stort sett er gjemt bak vokalistens torso. Likevel, i Schtrafs ånd, vil konserten på et dertil egnet tidspunkt bli offentliggjort, muligens under tittelen "Hodeløs i Berlin."

Det skal også nevnes at Schtraf har fått sitt første coverband, som oppsto nokså impromptu etter bandets konsert, og de tyske punkrockmusikerne forlot omsider konsertområdet til lyden av tyskere med varierende instrumentevner som etter beste evne dro seg gjennomPanzerschwanz.

Bilder fra ... turnéen:

Dieter øver før avreise og konsert på Tempelhof

Bruno gjør absolutt ingenting.

Tempelhof

Konsertscene på Tempelhof, Berlin. Helt etter Schtrafs smak.

Dieter og Hans backstage

Konsertscenen har åpnet!

Chris med bandets eneste spesialeffekt, minifon, under Polizei.

Schtraf in koncert.

Etter konserten, sammen med venner på punkbaren Trinkteufel.

Bassen sover.


Dieter tenker. Eller venter. Morgen etter konsert. Tja, utpå formiddagen i alle fall.

Bandfoto. Den rimelige varianten.


Schtrafs ansikt utad,.


Mer Schtraf her, her og blant annet også her. Jøss, faktisk også her.