torsdag, desember 16, 2010

Fra alle oss til alle dere

LACKTR ønsker en god jul og et godt nytt år og som en førjulspresang tilbyr vi nå for aller første gang digitale, e-bok(ish)versjoner av to av våre LACKTR WHITE LABEL-titler.


Det dreier seg om følgende titler:Alt om livet på jorden / Alt om livet på jorden, vol. 2

av Johan Harstd

LACKTR201

Tegneserie på lavt nivå.

198 sider.

Produsert 2004-2007


Reisende brev fra Pjotr Wrcksickztki

av Pjotr Wrcksickztki

LACKTR202

Brev

62 sider

Produsert 2006-2007


Bøkene finner du HER.


Begge bøkene kan (insha'Allah) leses på pc/mac/ipod/ipad. De vil også bli tilgjengeliggjort for nedlasting ved en senere anledning. Det ser omtrent slik ut:
Flere bøker vil følge på samme sted.


Om Alt om livet på jorden / Alt om livet på jorden, vol. 2

Dette er historien om en far som drar til Thailand for å bli forstått, en mor som realiserer seg i syden, om og om igjen, om slemme, men litt smarte Ngyen, om et barn og en hest med et stort savn, om søppeltømmeren Thomas og et riktig mystisk søppelspann, om herr Oppesen Nedesen og hans folk, og om Pjotr og verdens lengste ferie. Blant annet. I det hele tatt dreier det seg om alt om livet på jordens overflate. Og litt under. Og litt over. Alt utført i manglende, haltende og famlende tegneferdigheter av Johan Hrstd.


Om Reisende brev fra Pjotr Wrcksickztki

Pjotr Wrcksickztki (f. 1967, Kiev), spesialist på sauser og supper, var i årene 2002-2006 ansatt i LACKTRs cateringavdeling fra sitt kontor i Ukraina. Herfra sendte han ukentlig suppe- og sauseoppskrifter til de de norgesbaserte kokkene i LACKTR. Allerede mot slutten av 2005 møtte Pjotr veggen, utbrent etter for mye arbeid, og på initiativ fra LACKTR la han ut på en ferie på ubestemt tid, for å finne seg selv igjen og gjenvinne kreftene. Det eneste kravet vi stilte var at han ved jevne mellomrom sendte hjem reisebrev for å holde oss oppdatert på hvor han befant seg. Det er disse brevene som utgjør denne boken. Ærlig, om enn på et litt kludrete norsk, forklarer og forteller han fra så ulike steder som Mexico, Antarktis og Hawaii, alltid åpen for inntrykk, lokale skikker og matvarer, og med en konstant opptatthet av å finne de perfekte luftfuktighetsforholdene for sin største prydgjenstand, sitt eget hår. Pjotr er gift med Viktoriya, og fraværet av hennes selskap er hans største sorg. Derfor har han, uortodoks nok, tatt med seg deres stolte, prisvinnende rognebærbusk (til hennes milde fortvilelse og samtidig kjærlige lykke) som et minne om hennes godhet, og han poserer stolt med busken i enhver anledning. Hvorfor han simpelthen ikke bare tok med seg et fotografi av henne vet vi ikke. I løpet av tekstene blir vi ikke bare kjent med Pjotr og de stadig skiftende hårforholdene, men også endringen i hans kropp, humør, hans analyser over sin egen situasjon i møte med verden, pingviner, forskere og den store ensomheten. Og hans innimellom kompliserte forhold til sin egen ekteskapelige trofasthet.


Sist, men ikke minst er disse brevene de aller siste livstegn fra Wrcksickztki, som ble borte for oss etter hans siste brev fra april 2007.


GOD JUL