mandag, januar 10, 2011

We heartily endorse this event or productLACKTR har hatt (den siste tiden) og fortsetter å ha (i den nåværende, og etter alt å dømme også kommende, tiden) virkelig, virkelig gode dager med John Erik Rileys 873 siders pamflett "Heimdal, California". Dette er en av de største leseopplevelsene vi har hatt på lang tid. Slått i bakken. Glade. Utslitte. Rett og slett. Det er lenge siden vi har våknet om morgenen (noen litt senere utpå dagen) med gleden over å ha en slik bok å rusle tilbake til. Vi tar på oss hatt og tar den av oss igjen i respekt. Å gå i detaljer på akkurat hva det er med denne romanen som slår sånn voldsomt inn i oss er nok vi kommer tilbake til, men i korthet er det snakk om kombinasjonen av det språklige, det tekstlige, det historieforfalskende, mytebyggende, brobyggende, framtidsbyggende (eller destruerende), tvinasjonale, dobbeltspråklige malstrømmen som gir oss akkurat den forsterkningen i troen på litteraturen som trengs i januarkulda. Balder, we miss you!

Og vi gratulerer John Erik vel i havn med boka. Den første, men forhåpentligvis ikke siste romanen.
Omslaget til boka, som vi også er svært begeistret for, og som lærte oss noen nye tips mht trykk på bindet, er laget av eminente Yokoland.

Denne uforfalskede entusiasmen har nok en gang ført oss ut i en t-skjorte-bonanza! (under)
Se også Vidar Kvalshaugs anmeldelse i Aftenposten som vi stiller oss bak.
Og denne bloggrapporten fra Bokdama.
Og et intervju med forfatteren gjort av den andre forfatteren, Audun Mortensen.

Boka er på vei ut i butikkene og vi gleder oss til å høre og se mer om Heimdal (your home away from home) i tiden som kommer!

En advarsel er dog på sin plass. Selve boka i seg selv er en nokså omfattende sak rent størrelsesmessig, noe en kritiker har spekulert i årsakene til. LACKTR, som innimellom føler seg forpliktet til å opplyse om det innlysende, kan i den anledning berolige alle med at årsaken til bokas størrelse rett og slett skyldes omsorgen for de mange fotografiene som er gjengitt i boka. De som var hyggelige nok til å kjøpe førsteopplaget av brosjyren "Hässelby" i 2007 vil kanskje huske at fotografiene der var i overkant mørke. Vel, det er altså der Ensolux Cream 90 g 1,6 papiret kommer inn i bildet. Det skaper litt mer volumiøse bøker, men så er også trykkvaliteten atskillig høyere enn Holmen Book Cream 80g 1,8 som ble brukt på første runde av "Hässelby". Et annet alternativ for å øke sjansene for gode gjengivelser av svart/hvitt bilder i bøker er 100g Munken Premium Cream, som bla ble brukt i "Darlah". Men da får man også en bok man fort løfter på seg brokk av.
Sånn, det var dagens papirtips.

People will read again!


Og så da, rosinen i pølsa, til den som har alt, inkludert for mange t-skjorter og for mye penger, en helfigur Star Trek Heimdal Limited Edition til bare $999, inkludert laserlevering:Alle produktene er tilgjengelige via www.shootmais.com. De leverer dessverre foreløpig bare i Heimdalsområdet. På onsdager og torsdager. Fra 10 til 12. Vi jobber med saken.