tirsdag, oktober 23, 2012

Ny bok

Blissard (ltd ed hardcover)

Johan Harstads nye bok er hans første innenfor sakprosagenren. Selv tenker han bare at det er en ny bok. Det får holde. Boken har kommet til i forlengelsen av samarbeidet mellom Falck Forlag og Morgenbladets Topp100-kåring av de beste norske platene gjennom tidene. De ti platene som fikk topplassering fikk i etterkant egne bøker skrevet om seg, blant annet av Frode Grytten (Scoundrel Days) og Stig Sæterbakken (Block to Block).
Men Falck Forlag mente at flere plater fortjente bok. Også Motorpsychos Blissard, som kom på 25. plass.

Så derfor.

Harstads Blissard har blitt en kombinasjon av selvbiografi, bandbiografi og hyllest av et av de største norske albumene gjennom tidene. Utstyrt med et arsenal av fotnoter og med utgangspunkt i alt fra intervjuer med bandmedlemmer og andre medvirkende til utgravde arkiver, egne opplevelser og innsamlet kuriosa, forsøker Harstad å tegne et bilde av Motorpsychos karriere fra starten i 1989 og frem til utgivelsen av Blissard i 1996, med sideblikk til resten av deres snart tjuefem år lange karriere som et av Norges aller viktigste og mest kompromissløse band.
I god Motorpsychoånd sprenger også Blissard forlagsrammene som tilsa en bok på rundt 100 sider.

into the void we have to travel.


Blissard
Johan Harstad
Falck Forlag
335 sider
Utkommer 26.11.2012*

*Boka kommer i to versjoner: En pocketutgave til 199,. i samme serieformat/design som de øvrige bøkene i Topp100-serien og en mer forseggjort, innbundet utgave i begrenset opplag, med omslag og bokutstyr av LACKTR (bildet). Denne versjonen vil være håndummerert/signert av forfatteren og koste 299,-. Den finansieres via crowdfunding og kan bestilles frem til 5. november her:

                         
                                                            newjelly.com


Mer info om den innbundne boken i begrenset opplag her:

                                          P3           Dagbladet           Aftenposten           Adressa


Det finnes også en tredje måte å skaffe seg boken på: Blissard-boken utgis samme dag som Rune Grammofon slipper Motorpsyhos etterlengtede 4xcd Blissard-boks, som man jo uansett må ha. LACKTRs tilgang til innsideinformasjon kan melde om at boksen inneholder SVÆRT MYE nytt gull for Motorpsychofans. Rune Grammofon tilbyr en bundle av boks + pocketutgave av bok til 399,-og boks + innbundet, begrenset opplag-bok til 499,-. Disse kan bestilles her:

                                          Rune Grammofon - Blissard 4xcd + softcover book
                                     
                                          Rune Grammofon - Blissard 4xcd + hardcover bookBlissard (pocketutgave i seriedesign)