torsdag, november 01, 2012

Motorpsycho mixtapeRiktignok er det ikke jul helt enda, men i forbindelse med utgivelsen av Johan Harstads bok om Motorpsycho, Blissard*, som kommer 23. november, kjennes det riktig med en kalender. En musikalsk som sådan. Med tretti luker, én for hver dag.

De tretti låtene i kalenderen utgjør forfatterens 30 Motorpsychofavoritter, men det må understrekes at rekkefølgen ikke angir noe forsøk på å rangere de 30. Låt nr. 1 er altså ikke nødvendigvis den aller beste osv. Snarere er listen satt sammen med tanke på at låtene skal fungere sammen. Som jo er mixtapens grunnleggende oppgave.

Disclaimer: Det naturligste (og enkleste) ville ha vært å lage en Spotify-spilleliste man kunne ha klikket på under her, men i sympati med Motorpsycho, Rune Grammofon og andre smalere artister og plateselskap som foreløpig ikke får i nærheten av ok betalt for musikken deres som er tilgjengeliggjort via strømmetjenester, velger vi å ikke gjøre det. I tillegg til det rent økonomiske aspektet oppfordrer vi også til å kjøpe utgivelsene for slik å kunne sette enda større pris på Kim Hiorthøys alltid strålende grafiske innpakning, mens man kan ha god samvittighet for å ha gjort sitt for at bandet kan fortsette å gjøre sine ting. Naturligvis, har man allerede kjøpt utgivelsene oppfordrer vi mer enn gjerne til å legge det følgende inn i en Spotify-spilleliste eller lignende. Dobbelt opp, som det heter! PS: Alle utgivelsene nevnt under skal være å få tak i via Platekompaniet eller tilsv. Unntaket kan tenkes å være det siste sporet, som i sin trippelform kun er tilgjengelig på Have Spacesuit Will Travel EPen eller Angels And Daemons At Play-boksen, som inneholdt de tre EPene som utgjør albumet.

Novemberlisten (LP/EP-titler i parentes)

1. Sinful, Wind-borne (Blissard)

2. Wearing Yr Smell (Timothy's Monster)

3. Wishing Well (Roadwork Vol. 4: Intrepid Skronk)
4. Gullible's Travails (Pt 1-4) (Heavy Metal Fruit)
5. Suite: Little Lucid Moments (Little Lucid Moments)
6. A K9 Suite (Roadwork Vol. 1: Heavy Metall Iz A Poze Hardt Rock Is A Laiftsteil)
7. Taifun (Trust Us)
8 Waiting For The One (Demon Box)
9. Serpentine (It's A Love Cult)
10. Hey, Jane (Trust Us)
11. S.T.G (Blissard)
12. Vortex Surfer (Trust Us)
13. Starmelt/Lovelight (Angels And Daemons At Play)
14. Hyena (Black Hole / Blank Canvas)
15. The Other Fool (Let Them Eat Cake)
16. No Evil (Black Hole / Blank Canvas)
17. The Nerve Tattoo (Blissard)
18. Grinder (Lobotomizer)
19. Sideways Spiral II (Angels And Daemons At Play)
20. Demon Box (Demon Box)
21. Starhammer (Heavy Metal Fruit)
22. The Sailboat Song (The Other Fool EP)
23. Another Ugly Tune (Another Ugly EP)
24. Lighthouse Girl (8 Soothing Songs For Rut)
25. Mad Sun (The Nerve Tattoo EP)
26. Nothing To Say (Demon Box)
27. Plan #1 (Demon Box)
28. The Wheel (Timothy's Monster)
29. The Golden Core (Timothy's Monster)
30. Have Spacesuit Will Travel (I. Un Chien d'espace, II. Have Spacesuit, Will Travel, III. Ohm's Concerto for Alto and Soprano Saw) (Have Spacesuit Will Travel EP)

Det er forresten fortsatt noen dager igjen før fristen går ut for bestilling av hardcover-utgaven av Blissard-boken. Klikk her for mer info eller dra direkte hit.