tirsdag, mars 03, 2015

Motorpsycho, Johan Harstad & folk flestVåre venner Motorpsycho & Ståle Storløkken utgir 17. april dobbeltalbumet En konsert for folk flest - Norske skuffelser og andre gleder, resultatet av bestillingsverket som tok utgangspunkt i Johan Harstads Flammesingel Manifest for folk flest i 2013 og ble fremført i Nidarosdomen i fjor sommer under Olavsfestdagene. Albumet utgis av Rune Grammofon og Stickman Records i Tyskland. Utgivelsen blir en finfin sak bestående av:

2xLP
1x DVD (inkl. opptak av hele konserten + en 65 min dokumentar av produksjonen)
1x24s booklet i LP-format med bla Harstads manifest og prosatekstene Norske Skuffelser (skrevet på bestilling å akkompagnere bandets egne tekster, et bestillingsverk i bestillingsverket altså).
Kim Hiorthøy har som vanlig pakket inn på eksemplarisk vis.

For utenlandske lesere: Såvel manifestet som prosatekstene er gjengitt på både norsk og engelsk i boksen. Og dokumentaren er tekstet på engelsk.

Rune Grammofon utgir boksen i ett eneste opplag, bestående av 2000 håndnummererte enheter. Stickman gjør det samme. I tillegg trykkes 500 unummererte promoeks.

Kan forhåndsbestilles hos Platekompaniet (pris kr. 499,-) og Rune Grammofon (pris 449,-).

En fest! Johan Harstad er beæret over å ha vært en del av dette og dypt takknemlig for all tenkelig frihet og gode innspill hele veien.

Anmeldelse av konserten her.

Rune Grammofons side (bestilling foreløpig ikke mulig)

Og ellers